7 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

07/04/2024

Η απόλαυση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου υγείας είναι ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα κάθε ανθρώπου και δεν υπόκειται σε διακρίσεις φυλής, θρησκείας, πολιτικής πεποίθησης, οικονομικής, ή κοινωνικής κατάστασης. 

Υγεία για όλους τους ανθρώπους σημαίνει ότι, όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες που χρειάζονται, όποτε και όπου τις χρειάζονται, χωρίς να υποφέρουν από οικονομικές δυσκολίες. Κανείς δεν πρέπει να αρρωσταίνει, ή να πεθαίνει μόνο και μόνο επειδή έχει χαμηλό οικονομικό εισόδημα ή επειδή δεν έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται.

Η καλή υγεία επίσης, προσδιορίζεται και από άλλα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η επαρκής στέγαση, η εκπαίδευση, η πρόσβαση σε τρόφιμα και σε ασφαλές πόσιμο νερό. 

Το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας «Η υγεία μου, το δικαίωμά μου»,  είναι ένα μήνυμα το οποίο  επιλέχθηκε για να υπερασπιστεί παγκοσμίως το δικαίωμα όλων, να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, καθώς επίσης και την εξάλειψη των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Γέργερης, αναγνωρίζοντας την ευθύνη που της αναλογεί, απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον και σεβόμενη τις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας, δηλαδή τον σεβασμό προς τον άνθρωπο, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την παροχή ίσων ευκαιριών, μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Η ψυχή του, η ζωή μας»  προσπαθεί να βάλει το δικό της λιθαράκι σε όλη αυτή την προσπάθεια.